Tuesday, 31 July 2012

Lumrah.

Dia Bukan Milikku :) Ohh, bakpe tibe2 jiwang nii.Hihi. Takde lah kan, tadi pergi blogwalking dekat dia punye blog. Pastu tengok ah dia punye post lame2 owr. Pahtu ntah kenape aku macam rase dia dah tak penting dan ntah bagaimana hatiku ini terasa ingin mengupdate blog. :D Hihi. Tak ah, aku serious nak cakap, Aku nii perasan kuat. Huh! Dah2, malas ah cakap hal dia. Sakitttt :( Huhu. 
Dan, puasa? bagaimana dengn anda semua? Sihat? Hehek. Harini puasa dah masuk yang ke-11 dan tak lame lagi puasalah kita semua. Ohh, besor ke raya ah mu cikin. Hakhak. Baju raye dah beli? Berapa pasang? Warna ape? Oh, rindunya nak dengar org tanye aku macam tu even ade lah sedikit keserabutan tu. :) Harini, hmm. Aku rase sangatlah serabut. Tak tahu lah ape sebabnya. Memang rase semua tak kene. Aku rase kawan2 aku harini semua fed up dengan aku. Memang harini aku kuat landing. Hahaha.
Minggu ni, minggu budak PMR trial. Good Luck semua. Mungkin tahun ni aku akan menganjim lah kuat, dan tahun depan aku rase lah pulak. Deal right? Harhar. Aku debor weh. Tahun depan weh. Bakpe weh. PMR weh. Hahaha. Okeylah. Nampaknya mase tak mengizinkan. Takpe. Ade mase free lgi, aku usha2 ah blog ni. Hihihi.
p/s; SAYA DAH TAK MENGHARAP APE2 LAGI DARI AWAK. :)
Jumpa Lagi. Jage Diri awak awak awak dan semua. Selamat Berbuka petang nanti. Salam ^^

Terima kasih kerana sudi membaca... kalau suka like lah...

Thursday, 19 July 2012

Ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh bermakna (:



Alhamdullilah. Puasa hari sabtu nii. Tadi baru jee blogwalking. Semua cakap pasal puasa. Aku pung ape lgi, geletik gelenya lah jugak nok update nii. Hihi. Puasa hari sabtu. Terawih malam esok. Rindunya nak sembahyang terawih. Dulu kecik2 selalu ikot parents pergi. Rindu moments tuu. Rase macam tak nak besar2. Nak kecik macam budok lima tahun sokmo ase. Tapi nak buat macam mane, lumrah hidup. Semua orang akan membesar. Okey. Lepas puasa, Raye. Tadi ade seorang hamba Allah post kat fb Puasa lagi best dari raya. Kenyataan tu maybe betul. Sebab puasa aku rase tenang jee jiwa. Puasa sekali setahun. Raya pung sama. Puasa menahan diri daripada lapar. Raya nii macam nak meraikan jee. So? fikir lah kan yang mane korang rase terbaik bagi korang. Haha. Tadi pagi, ade lah seorang ustaz datang sekolah aku nak bagi ceramah. Guess what? Dengan banggenye aku tak tidur pung tadie. Serious best gila dia ceramah. Buat lawak jee kerja. Tu baru bestkan. *Bagi aku*. Hihihi. Dan bad momentsnyee, tengah2 syok dengar ceramah nii. Datanglah seekor binatang yang tidak diundang. Awak tahu ape? Kucingggggggg okey. Dah memang aku geli gile tahap babun lah dengan kucing. Bulu dia k aku geli. Harhar. Hilang tumpuan aku sekejap nak dengar ceramah tuu. Tatau aku tengah semangat. Hishh. hahaha. So? Ape lagi aku nak merapu. Tengah fikir ni ni. Harhar. Dan dikesempatan ini, luse dah nak puasa, SAYA NURUL ASYIKIN BINTI KAMARUDIN BIN ABDUL KARIM INGIN MEMOHON MAAF ATAS SALAH DAN SILAP YANG TELAH SAYA LAKUKAN DENGAN SENGAJA ATAU TIDAK SENGAJA. MAAFKAN SAYA:) yang post baru nii untuk bulan sya'ban. nii untuk bulan ramadhan. sebenarnya bile2 mase jee boleh mintak maaf. Hehehe. Okeylah. Sampai sini sajelah post kali nii. Harap puasa kali ini penuh bermakna bagi kita semua. Wallhualam. Assalaamuallaikum. Sayang semua. Jage Diri :)

Terima kasih kerana sudi membaca... kalau suka like lah...

Thursday, 12 July 2012

qwertyuiop :3



 Memang aku seorang yang pemalas. Guess what? sudah berbulan bulan dah aku tak care blog nii kann? ;'( huh! Act, aku busy jee memanjang. Yelahh. dah form2. Next year dah form3. Excited+nervous nak exam PMR next year memang dah timbul. Aku banyak main lahh. Tolongg. Aku buat kerja always tak siap. Ape nii cikin? come on lahh. Dunia dah akhir zaman. ;( Okey. Now. Aku nak mula cerita dah. 

Ramadhan? Puasa? Dah nak dekat dah. Lagi tinggal beberapa hari jee lagi. Sesape yang tak habis lagi ganti tuu. Cepat2 lah ganti. Mase sekarang cuma petik jarii jee. Bulan sya'ban dah nak berakhir dah. Pada bulan ini, semua buku amalan yang lame telah diangkat ke langit dan kita akan mulakan buku amalan yang baru. Tapii aku tak faham lahh manusia. Dah buke buku amalan baru tapi dah buat dosa. like mengumpat, membenci. Aku tak faham. Aku pungg same. subhanallah. Mengumpat tolong lah hapus dari hidup aku. Mmbenci? ustazah aku cakap, membenci perangai dakpe, tapi kita dilarang sama sekali untuk membenci orang. Tapi aku ada jugak membenci orang. Aku cube untuk membenci sikapnya sahaja. insyaAllah. Dan aku harap ramdhan tahu nii sangat bermakna buat aku. Andaikata ramdhan tahu ini adalah ramadhan kali terakhir buat aku. Maafkan aku(:

Bulan julai? wow! Kejohanan sukan sekolah aku telah berlansung. Hmm.. seperti biasa temenggung still jadi juara. #semangat Kesukanan ada nii. hihihi<3 Takde yang best pung sebab aku tak dapat ape2 pingat pung. Aku main 4x100 tapi kalah. Guess what? Dapat number terakhir. Btw aku bangga dengan diri aku sendiri. Sebab aku ambik bahagian tahun nii. Tak macam tahun lepas. Hehek. then, aku masuk pembarisan. dapat number tiga. Jadilah daripada dapat number last. harhar. walaubagaimanapun, temenggung always dihati<3

TERASA? Aku serba salah dengan kawan aku. Aku rase macam ade jee yang terase hati dengan aku. Tapi tolong, kalau korang terase hati ke ape ke, please, bagitahu aku. Aku tahu, aku bukannya perfect pungg untuk korang. Aku rase lah macam korang terase hati jee dengan aku. yelah. Aku sokmo wak lawak SILLY. Tapi aku tak tahu pung yang korang akan terase. Tapi kalau korang terase. Tolong terus terang jee. takpe. Aku cube untuk perbaiki. Mungkin aku silap selama nii. Btw, aku bangge ade kawan macam korang. Kawan yang sering membantu, sporting hbis. Aku bersyukur ade kawan macam korang. Aku sayang korang, kawan<3

Maafkan saya! Lastly, aku nak mintak maaf kepade semua yang mengenali aku. mungkin aku tak hidup lame lagi di dunia nii. Tolong. halal makan minum aku selama aku kenal korang semua. Aku tahu, aku banayak buat salah dengan korang semua. Maaf sangat sangat. Dan kepade yang tak dapat maafkan aku, tolong IM aku dan cakap kenape korang tak dapat maafkan aku? Aku mohon merayu maafkan aku!

Selamat Malam. Sayang Semua. Assalamuallaikum:*

Terima kasih kerana sudi membaca... kalau suka like lah...